Lavendel Essentiële Olie – Biologisch

Normale prijs
€5,95
Aanbiedingsprijs
€5,95
Normale prijs
Gratis verzending voor alle bestellingen binnen het vasteland van het VK
30 dagen geld-teruggarantie
Ships today if ordered within

Lavender Essential Oil Group
Lavender Essential Oil 10ml
Lavender Essential Oil 50ml
Lavender Essential Oil 100ml
Lavender Essential Oil 500ml
Lavender Essential Oil 1 litre
Lavender Essential Oil Group
Lavender Essential Oil 10ml
Lavender Essential Oil 50ml
Lavender Essential Oil 100ml
Lavender Essential Oil 500ml
Lavender Essential Oil 1 litre
Aan winkelwagen toevoegen €5,95

Wat is biologische lavendelolie?

Onze lavendelolie (ook bekend als lavandula angustifolia) wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de bloemen van biologisch geteelde lavendelplanten. De gedestilleerde olie heeft een licht bloemig aroma en is lichtgroen tot geel van kleur.

Het is extreem populair in cosmetica, parfums en aromatherapie. Onze biologische lavendel is biologisch gecertificeerd door de Soil Association. Wij worden jaarlijks geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat we voldoen aan hun strikte regelgeving.

U vindt de technische documenten hier.

Waar wordt lavendel voor gebruikt?

Onze stoomgedestilleerde lavendel wordt vaak gebruikt in cosmetica en parfums vanwege zijn vertrouwde bloemige aroma en om zijn eigen voordelen toe te voegen, waardoor het een uitstekende keuze is voor dagelijks gebruik. Het wordt veel gebruikt voor het slapengaan om slaap op te wekken, wat zorgt voor een zachte en kalmerende ervaring. Verspreid het gewoon in uw kamer voor een kalmerend effect.

Het wordt gebruikt in diffusers en aromatherapie voor zijn stemmingsverbeterende, ontspannende en slaapbevorderende voordelen. Het is ook geschikt om te mengen met ingrediënten zoals draagoliën en boters om lichaamsboters, crèmes, moisturizers en lichaamssprays te maken.

Er zijn ook beweringen dat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft, zonnebrand kan behandelen en spieren kan ontspannen. Er zijn echter niet genoeg studies om deze beweringen te staven.

Oorsprong & geschiedenis

Lavendel is inheems in het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en delen van Afrika en Azië. Men denkt dat het ongeveer 2500 jaar geleden is ontdekt. Sporen van lavendel werden gevonden in het oude Egypte en het oude Rome.

Traditioneel werd het gebruikt voor parfumerie, in badwater, medicijnen en voor balsempraktijken.

Een Franse chemicus in de jaren 1930, René-Maurice Gattefossé, zou zijn vermogen hebben ontdekt om brandwonden te behandelen. Zijn hand werd verbrand in zijn laboratorium en de etherische olie werd gebruikt om het te helpen behandelen. Hij was zo verrast door het snelle genezingsproces van de olie, dat hij een boek publiceerde, "Aromathérapie: Les Huiles Essentielles, Hormones Végétales."

Vandaag de dag is lavendel een van de meest populaire en herkenbare etherische oliën. Het wordt gebruikt om de geest te helpen ontspannen en kalmeren in aromatherapie. Het wordt ook gebruikt in de cosmetica-industrie vanwege zijn kenmerkende aroma.

Mengsuggesties

Lavendel heeft een uniek en herkenbaar zacht bloemig aroma. Het is geweldig in diffusers en mengt goed met andere bloemige etherische oliën, evenals citrus- en houtachtige geuren.

Het kan worden gemengd met etherische oliën zoals kamille, citroengras, pepermunt, rozemarijn, eucalyptus en bergamot.

Hier zijn een paar van onze favoriete melanges:

Houtachtige en bloemige melange:

6 druppels Petitgrain olie

5 druppels Biologische ylang-ylangolie

10 druppels lavendelolie

5 druppels Biologische bergamotolie

 

Zoete en bloemige melange:

4 druppels Biologische citroengrasolie

10 druppels Scharlei-olie

11 druppels lavendelolie

 

Rokerige en houtachtige melange:

2 druppels Biologische eucalyptusolie

4 druppels Amyrisolie

10 druppels Biologische tea tree olie

7 druppels lavendelolie

2 druppels Kaneelolie

Hoe u uw etherische oliën bewaart

Het moet op een koele, droge plaats en buiten direct zonlicht worden bewaard. Dit helpt voorkomen dat de olie na verloop van tijd degradeert en helpt de kwaliteit te behouden. Zorg ervoor dat etherische oliën buiten het bereik van kinderen worden gehouden.

Veiligheidsmaatregelen

We raden af om etherische oliën direct aan te brengen, omdat dit ontstekingen en irritatie kan veroorzaken, vooral bij een gevoelige huid.

Ze kunnen worden gebruikt in huidverzorgingsproducten, maar ze moeten worden verdund door een paar druppels toe te voegen aan een draagolie.

Het is niet geschikt voor consumptie en raadpleeg een arts voor gebruik tijdens de zwangerschap. Hier is een snelle tip: we raden aan een patchtest te doen met de verdunde olie om te controleren op een gevoelige huid of irritatie van de olie.

Veelgestelde vragen

Wat is de INCI-naam van biologische lavendel etherische olie?

De INCI-naam voor onze lavendel is Lavandula angustifolia olie.

Waar komt onze biologische lavendel vandaan?

Onze biologische lavendel is afkomstig uit Bulgarije.

Klanten zeiden het volgende

Productrecensies

Wij raden u aan...

Misschien vind je dit ook leuk