Eucalyptus essentiële olie

Normale prijs
€4,95
Aanbiedingsprijs
€4,95
Normale prijs
Gratis verzending voor alle bestellingen binnen het vasteland van het VK
30 dagen geld-teruggarantie
Ships today if ordered within

Eucalyptus Essential Oil Group
Eucalyptus Essential Oil 10ml
Eucalyptus Essential Oil 50ml
Eucalyptus Essential Oil 100ml
Eucalyptus Essential Oil 500ml
Eucalyptus Essential Oil 1 litre
Eucalyptus Essential Oil Group
Eucalyptus Essential Oil 10ml
Eucalyptus Essential Oil 50ml
Eucalyptus Essential Oil 100ml
Eucalyptus Essential Oil 500ml
Eucalyptus Essential Oil 1 litre
Aan winkelwagen toevoegen €4,95

Eucalyptus Etherische Olie

Eucalyptus Globulus

Wat is eucalyptus etherische olie?

Eucalyptus etherische olie wordt via stoomdestillatie gewonnen uit de bladeren van de eucalyptusboom. De eucalyptusolie is helder van kleur en heeft een duidelijke frisse kamferachtige geur.

De eucalyptusboom staat ook bekend als de blauwe gomboom of koortsboom. Er zijn meer dan 700 soorten eucalyptus in Australië, sommige groeien als bomen en andere lijken op struiken.

Oorsprong & Geschiedenis

Eucalyptusbomen zijn inheems in Australië en bestaan al miljoenen jaren, maar werden voor het eerst gedocumenteerd in 1642.

Het werd voor het eerst gebruikt door de Aboriginals van Australië, die eucalyptusinfusies maakten om lichaamspijnen, verkoudheid, sinusverstoppingen en koorts te behandelen.

De eucalyptusboom en etherische olie worden geproduceerd en gekweekt in vele andere delen van de wereld. Het werd gebruikt in de Chinese, Griekse, Europese en Ayurvedische geneeskunde als desinfectiemiddel en vanwege zijn helende eigenschappen. Het werd ook gebruikt vanwege zijn antibacteriële eigenschappen om de symptomen van verkoudheid en griep te verminderen.

Tegenwoordig wordt eucalyptusbladolie het meest gebruikt in parfums, cosmetica, aromatherapie en kruidengeneeskunde.

Suggesties voor mengen

Eucalyptus etherische olie heeft een frisse, muntachtige, kamferachtige geur en mengt goed met andere muntachtige oliën, bloemige oliën en kruidige oliën.

Het kan worden gemengd met etherische oliën zoals citroengras, pepermunt, cederhout, gember, lavendel, kaneel en rozemarijn.

Hier zijn enkele van onze favoriete blends met eucalyptusolie:

 

Zoete en houtachtige blend:

2 druppels Kamilleolie

9 druppels Citroengrasolie

10 druppels Eucalyptusolie

3 druppels Cederhoutolie

 

Houtachtige en kruidige blend:

1 druppel Kaneelolie

5 druppels Kardemomolie

7 druppels Eucalyptusolie

10 druppels Gemberolie

 

Frisse bloemige blend:

12 druppels Scharlei olie

7 druppels Eucalyptusolie

5 druppels Cederhoutolie

Hoe bewaar je je etherische oliën

Eucalyptusbladolie moet op een koele, droge plaats en uit direct zonlicht worden bewaard. Dit helpt om te voorkomen dat de olie na verloop van tijd degradeert en om de kwaliteit te behouden. Zorg ervoor dat eucalyptusolie buiten het bereik van kinderen wordt gehouden.

Veiligheidsmaatregelen

Eucalyptusbladolie mag niet direct op de huid worden aangebracht, omdat het irritatie, allergische reacties, gevoeligheid en ontstekingen kan veroorzaken. De etherische olie moet worden verdund in een draagolie voordat het op de huid wordt aangebracht.

We raden aan om een patchtest uit te voeren op een klein stukje huid met de verdunde eucalyptusolie om te testen op eventuele reacties of een gevoelige huid. Eucalyptusbladolie is niet geschikt voor consumptie en moet buiten het bereik van kinderen worden gehouden.

Veelgestelde vragen

Wat is de INCI-naam van eucalyptus etherische olie?

De INCI-naam voor onze eucalyptus etherische olie is eucalyptus globulus.

Waar komt onze eucalyptusolie vandaan?

Onze eucalyptus etherische olie is afkomstig uit China.

Waar is eucalyptusolie goed voor?

Eucalyptus etherische olie (ook bekend als eucalyptus globulus) is erg populair in de kruidengeneeskunde en wordt vaak gebruikt om verstopping te verlichten en aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, te helpen.

Het wordt ook gebruikt in aromatherapie vanwege de gezondheidsvoordelen. Inhalatie van de etherische olie zou helpen om geïrriteerde luchtwegen te kalmeren en hoest te verminderen.

Voor de geestelijke gezondheid zou eucalyptus etherische olie mentale helderheid bevorderen en de concentratie stimuleren. Het wordt vaak gebruikt in een diffuser, bad of tijdens een massage.

Eucalyptusolie heeft een uitgesproken geur en is populair in parfums en cosmetica. Het wordt niet alleen gebruikt om zijn geur in cosmetica, maar het biedt ook voordelen voor de huid.

Klanten zeiden het volgende

Productrecensies

Wij raden u aan...

Misschien vind je dit ook leuk