{"product_id":"coconut-oil-fractionated-100ml-1-litre-pure-refined-massage-carrier-body-oil-aromatherapy","title":"Kokosolie – Gefractioneerd","description":"\u003ch2 data-pm-slice=\"1 1 []\"\u003eWat is gefractioneerde kokosolie?\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eGefractioneerde kokosolie is een heldere, geurloze vloeistof. Het is een lichte draagolie die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eHet heeft ook een relatief lange houdbaarheid omdat het een hoger gehalte aan verzadigd vet heeft. Kokosolie bevat veel capryl- en caprinevetzuren.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eWanneer kokosdraagolie wordt gebruikt bij het maken van koudgeperste zeep, draagt het bij aan het verharden van de uiteindelijke zeepreep. Het kan ook helpen om het reinigende en schuimende effect van de zeep te vergroten.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eGefractioneerde olie is niet hetzelfde als pure kokosolie. Het eerste verschil tussen deze twee oliën is de geur. Vaste kokosolie heeft een natuurlijke kokosgeur die niet is verwijderd, terwijl gefractioneerde kokosolie ongeparfumeerd is. \u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eReguliere kokosolie is ook een vaste olie, terwijl gefractioneerde kokosdraagolie altijd vloeibaar is. Pure kokosolie is minder bewerkt dan gefractioneerde kokosolie; het wordt rechtstreeks geperst uit het vruchtvlees van verse kokosnoten.\u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003eHoe wordt het gemaakt?\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eReguliere kokosolie bevat een mengsel van zowel langeketenvetzuren als middellangeketentriglyceriden. Om gefractioneerde kokosolie te verkrijgen, moet de vaste vorm worden gefractioneerd.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eHiervoor wordt de vaste olie verwarmd en vervolgens met een specifieke snelheid afgekoeld, zodat de langeketenvetzuren eerst stollen en zich scheiden van de middellangeketenvetzuren.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eZodra de vetzuren zijn gefilterd en geraffineerd, houden we een heldere, stabiele olie over die niet stolt bij koud weer.\u003c\/p\u003e\n\u003ch2\u003eKokosolie voor de huid\u003c\/h2\u003e\n\u003cp\u003eGefractioneerde kokosolie is een draagolie die wordt gebruikt in vloeibare cosmetica, omdat het hydraterend is en vloeibaar blijft. Het wordt vaak gebruikt in producten zoals moisturizers, lotions, massageoliën en crèmes.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eOnze kokosolie heeft een comedogene rating van 2-3. Dit betekent dat het poriën kan verstoppen vanwege het hoge gehalte aan vetzuren en ideaal is voor gecombineerde en droge huidtypes. Gefractioneerde olie heeft echter een lagere comedogene rating dan vaste kokosoliën.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eHoe maak je je eigen lichaamsolie met gefractioneerde kokosolie?\u003c\/h3\u003e\n\u003ch3\u003eIngrediënten\u003c\/h3\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003eGefractioneerde kokosolie 220g | 244ml | 53%\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/products\/hazelnut-oil-for-skin-face-treatments\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eHazelnootolie\u003c\/a\u003e 85g | 94ml | 20%\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/products\/rosehip-oil-pure-for-face-skin-acne-scars\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eRozenbottelolie\u003c\/a\u003e 85g | 91ml | 20%\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/products\/vitamin-e-oil\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eVitamine E-olie\u003c\/a\u003e 18g | 18ml | 4%\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/collections\/essential-oils\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eEssentiële oliën\u003c\/a\u003e (optioneel)\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003ch3\u003eMethode:\u003c\/h3\u003e\n\u003col\u003e\n\u003cli\u003eWeeg de kokos-, hazelnoot-, rozenbottel- en vitamine E-oliën af.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eMeng alle oliën in een kom en voeg desgewenst je favoriete essentiële oliën toe.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eZodra alles goed gemengd is, giet je de lichaamsolie in een fles, klaar voor gebruik!\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ol\u003e\n\u003ch2\u003eKokosolie voor haar\u003c\/h2\u003e\n\u003cp data-pm-slice=\"1 1 []\"\u003eKokosolie wordt gebruikt in haarverzorgingsproducten zoals conditioner en haarbehandelingen om het haar te hydrateren en te voeden.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eHet heeft geweldige hydraterende eigenschappen en maakt het haar glad en gehydrateerd. Kokosolie is ook populair voor droog en pluizig haar.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eHoe maak je je eigen haarbehandeling?\u003c\/h3\u003e\n\u003ch3\u003eIngrediënten\u003c\/h3\u003e\n\u003cul\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/products\/castor-oil-1-litre-pure-natural-cold-pressed-carrier-oil-massage-skin-1000ml\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eCastorolie\u003c\/a\u003e 100ml | 96g\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/products\/macadamia-nut-oil-natural-base-carrier-oil-aromatherapy-massage-hair-treatment\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eMacadamia-olie\u003c\/a\u003e 100ml | 92g\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eGefractioneerde kokosolie 100ml | 92g\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003e\n\u003ca href=\"https:\/\/www.thesoapery.co.uk\/products\/vitamin-e-oil\" rel=\"noopener noreferrer\" target=\"_blank\"\u003eVitamine E-olie\u003c\/a\u003e 5ml | 5g\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ul\u003e\n\u003ch3\u003eMethode\u003c\/h3\u003e\n\u003col\u003e\n\u003cli\u003eWeeg de kokosolie en andere oliën af in een kom.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eMeng de oliën totdat ze volledig zijn gemengd.\u003c\/li\u003e\n\u003cli\u003eGiet het mengsel in een fles naar keuze en het is klaar voor gebruik!\u003c\/li\u003e\n\u003c\/ol\u003e\n\u003ch2\u003eVeelgestelde vragen\u003c\/h2\u003e\n\u003ch3 data-pm-slice=\"1 1 []\"\u003eWat is de INCI-naam voor kokosolie?\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eDe INCI-naam voor kokosolie is capryl-\/caprinezuurtriglyceride.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eWaar komt kokosolie vandaan?\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eOnze kokosolie komt uit Maleisië.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eWat is de verzepingswaarde voor kokosolie?\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eDe verzepingswaarde voor kokosolie ligt tussen 325 en 345, met een gemiddelde van 334.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eVoor NaOH is de SAP-waarde 0,334 en voor KOH is deze 0,238.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eIs gefractioneerde kokosolie een draagolie?\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eJa, gefractioneerde kokosolie is een draagolie. In tegenstelling tot gewone kokosolie die vast is, wordt kokosdraagolie verwerkt om altijd in vloeibare vorm te zijn.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eHierdoor is kokosdraagolie meer geschikt voor gebruik in vloeibare huidverzorgings- en haarproducten. Het is een heldere en geurloze olie, wat betekent dat het in de meeste formuleringen kan worden gebruikt zonder de kleur of geur van het product te verstoren.\u003c\/p\u003e\n\u003ch3\u003eMCT-olie versus kokosolie\u003c\/h3\u003e\n\u003cp\u003eKokosolie bestaat voornamelijk uit langeketenvetzuren. Het is een vaste olie bij kamertemperatuur en moet worden verwarmd om vloeibaar te worden.\u003c\/p\u003e\n\u003cp\u003eMCT-olie (gefractioneerde kokosolie) staat voor middellangeketentriglyceriden. Het bestaat voornamelijk uit middellangeketentriglyceriden en MCT-olie bevat voornamelijk caprylzuur en caprinezuur. In tegenstelling tot kokosolie is MCT-olie ook altijd in vloeibare vorm.\u003c\/p\u003e","brand":"TheSoapery","offers":[{"title":"10ml","offer_id":8656499179626,"sku":"FRAC10","price":4.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"50ml","offer_id":8656499212394,"sku":"FRAC50","price":6.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"100 ml","offer_id":8656499245162,"sku":"FRAC100","price":7.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"250 ml","offer_id":8656499277930,"sku":"FRAC250","price":8.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"500 ml","offer_id":8656499310698,"sku":"FRAC500","price":12.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"1 Liter","offer_id":8656499343466,"sku":"FRAC1000","price":15.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"5 Liter","offer_id":8656499376234,"sku":"FRAC5000","price":62.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"10 liter","offer_id":29388027461726,"sku":"FRAC10L","price":122.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true},{"title":"25 liter","offer_id":29388029231198,"sku":"FRAC25L","price":302.95,"currency_code":"EUR","in_stock":true}],"thumbnail_url":"\/\/cdn.shopify.com\/s\/files\/1\/1269\/7925\/products\/group_clipped_rev_1_6-478387.jpg?v=1710775920","url":"https:\/\/www.thesoapery.nl\/products\/coconut-oil-fractionated-100ml-1-litre-pure-refined-massage-carrier-body-oil-aromatherapy","provider":"TheSoapery","version":"1.0","type":"link"}